RSS

ROOMMATE

21 Feb

Roommate – roommate ku….
Haaaa bagi aku roommate adalah sebagai teman ku iaitu penganti kepada keluarga jika aku duduk kat bilik je ek… dah nama pun roommate. Hahahahahah…..
Di nombor bilik 85. Ok,orang yang aku kenal apabila menjejaki kaki ke menara gading ini adalah roommate ku… roommate pertama ku namanya Haryanto bin Surianto atau ku panggilnya hery. Sungguh kurang ajarnya diriku apabila aku mentertawakan akan namanya buat pertama kalinya…. Aku tak menyangka akan itu namanya akan fikiranku dia hanya bergurau… tapi dia hanya mendiamkan diri apabila aku mentertawakanya…. Huhu. Keesokan harinya apabila aku tahu yang itu namanya, aku terus minta maaf kepadanya… huhuhu. Maaf roommate.. hehee. Sepanjang duduk dengan dia macam-macam yang kitaorang kongsikan bersama… suka duka, berkongsi cerita dan sebagainya… masa duduk dengan die lah kali pertama aku berpuasa jauh dari keluarga. Kalau sahur die tak bangun aku akan kejutkan dan juga begitu sebaliknya. Kalau terlewat bangun subuh, bilik kami akan terima gegaran dari arah pintu. Gegaran itu dilakukan oleh abg jo ataupun johari iaitu MTM aras kami. Sungguh tulusnya hati abg jo. Terima kasih abg jo. Dengan roommate aku ni aku selalu gak bertekak, tapi die mesti nak menang je. Huhu. Geram gak. Hahaha… tapi tak pelah biarkan die menang, “aku kan abang”(dialog die). Abang tua bulan je. Huhu. Baik orangnya….tapi dah berpunya tau.huhu sekarang dia dah ade roommate lain..tapi dia tetap kawan aku.

Semester 01 08/09, dibilik 118. Aku telah menerima seorang roommate baru. Sopan orangnya.. baik pulak tu…. Ha dia ni pemalu gile orangnya… hahahhaha. Namanya mohd fazil bin hj yahaya. Berasal dari kedah. Yang sorang ni otak gile gak. Selalu pulak bertekak dengan die.. tapi belum sampai bertumbuk r. huhuhu… lahir pulak sama bulan dengan aku just tua die 5hari je…tp nak gak anggap die abang banding aku…AAAhhhhh… ak dengan die selalu men tolak-tolak bile makan. Aku suruh die makan, die suruh aku makan.. tau r badan aku berisi. Nak je bagi penumbuk, Huhuhu… best gak duduk dengan die ni,selalu wat lawak bodoh je… kadang2 geram gak dengan die ni…. Merajuk pun pandai, macam pempuan pulak die… huhu. Kalau aku pujuk die x ok gak, hmmm jawabnye maleh den nak pujuk eh doh.. kakakakak… tapi die lah banyak tolong aku.. baik budi pekertinya… sapa jadi makwe die mesti beruntung, tapi malangnya die dah ada makwe k. huhuhu…tapi ak je selalu buat die marah…niat dihati just nak menyakat. huhuhu..aku selalu kene tinggal duk bilik sorang, almaklumlah budak debat university…kadang2 bosan gak duk bilik sorang…time ak nak luahkan sesuatu tapi x orang yang nak dengar…huwaaaawaaa…tapi ade gak bagus duk sorang, dapat tenangkan diri..huhu privacy sikit. Hehehe.

p/s berkawan biarlah seribu bercinta biar satu… jaga pertalian silaturrahim antara manusia besar pahalanya…. Insyallahwindows-photo-gallery-wallpaper1

img_0722

sahabat-bertiga

Advertisements
 
8 Komen

Posted by di 21 Februari 2009 in APA JUA

 

8 responses to “ROOMMATE

  1. fazilyahaya

    2 Mac 2009 at 7:41 am

    gambar tak mature lagi tu…tidaaakk
    putrawawasan : dah itu kenyataanya, itu lah gmbo ko. persoalanya ko mature ke?? hehheeheh

     
  2. fazilyahaya

    2 Mac 2009 at 7:41 am

    pivasi?? muskil2
    putrawawasan: adakala hidup kita memerlukan masa untuk bermuhasabah diri berseorangan. harap ko tak salah faham ek.

     
  3. fazilyahaya

    2 Mac 2009 at 7:43 am

    tq diatas luahan hati. mudahan ia ikhlas dari hati. dan smga kita kan menjadi roomate lagi tahun depan Aminnn..
    putrawawasan: insyallah, kalu ko sudi jadi romate ak. ko yg terbaik r lah..
    hehhe

     
  4. tenzokami

    7 Mac 2009 at 2:44 am

    Shbt bertiga jer??hehe…

     
    • putraim

      8 Mac 2009 at 5:03 am

      putrawawasan: ramai lg sahabat tkut x muat page ni nnti nk snaraikan. heheh

       
  5. Nur Hakim

    8 Mac 2009 at 10:35 am

    Perlu ke cerita rumah tangga di bawah kepada masyarakat umum.. hehehe…

    putrawawasan: ni bukan saje2 crite tntg rmate ak, tp die sahabat ak yang terbaik. huhu jgn jelous k.

     
  6. unguisme

    10 Mac 2009 at 10:26 am

    bile nk ade pic aku???
    huhu

    putrawawasan: ko kne jd romate ak r plak.heheh

     
  7. biha

    11 Mac 2009 at 12:50 pm

    abg fazil pemalu ke??? (pikir jap…cam lama plak kena pikir..huhu)

    putrawawasan: huhu mmg sungguh pemalu orangnye..heheh

     

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: